Sessió de Videoclub (I): Collateral (2004)

Una bona pel·lícula segons molts i una de les darreres, per no dir l'última, gran interpretació de Tom Cruise abans no caigués en l’histrionisme cienciològic.

L’argument és suggeridor: un assassí a sou arriba a Los Angeles amb la intenció d’acabar amb la vida de tots els testimonis d’un fosc assumpte a punt de ser jutjat. Per dur a terme el seu pla necessita completar una gincana de mort en una sola nit i per dur a terme aquest projecte li cal un còmplice involuntari (o no): el taxista que el recull a l’aeroport.

La idea, insistim, és interessant. Malgrat tot, el desenvolupament argumental va a menys, la complexitat psicològica dels personatges es converteix en estereotip i l’explicació del mal en la figura de Cruise es torna simple nihilisme moral sense cap més comentari. Poca profunditat i molt d'efectisme en clau psicothriller. El final, què voleu, també m’ha decebut força.

[@more@]

Valoració: de més a menys

Quant a dav

Molt bé, doncs. Breu biografia del Dav Nascut a inicis dels 70 en la vila de Barcelona. Fill de la immigració aragonesa per part de pare i de la petita burgesia catalana per banda de mare Em duen a un col·legi religiós de Sarrià on no em fan cristià del tot però m\'inoculen alguns valors de cristianisme progre que encara em duren. Volgudament lletraferit, estudio ADE (UB 1996), HUMANITATS (UOC 2003) i ara vaig cap el doctorat de SOCIOLOGIA (UB si tot rutlla 2008). Intento de debò treballar com a gestor en l\'administració pública (Ajuntament de Barcelona) i posteriorment en el món de les ONLs. Ho deixo tot i, com qui diu, me\'n torno al món de la docència primer a l\'escola privada i posteriorment al món universitari (URL) des d\'on segueixo llegint i escrivint. Ara també tombo per la UdG on també faig bolos de profe. Àrees de recerca: l\'ètica professional. Fa ben poc m\'he apuntat al ioga i voldria dir que he reprès el tennis. Per la resta llegeixo, vaig de cines, preparo classes i, quan puc, viatjo al costat de na Mili (tot sovint darrera).
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Sessió de Videoclub (I): Collateral (2004)

  1. Després de desestimar l’opció Terol-Albarracín per feixuga i costosa per al propòsit desitjat, optem per una sortida més breu a la zona del Delta.

Els comentaris estan tancats.