“Qui vam ser” (2006)

Qui vam ser, de Lolita Bosch. 2006. Ed. Empúries. 96 pàgines.

Recomanada per fresca, lleugea, directa, intimista i no sé quantes coses més, m’empasso aquest centenar breu de pàgines de qui, diuen, pot ser una nova revelació de la literatura catalana. No serà per tant.

Qui vam ser és un relat, una confessió privada entre l’escriptora i el lector, entre ella i qui va ser. Per què no va funcionar el seu amor amb G? Què va posar-se entre mig? Un amor apassionat, dues ànimes no tant allunyades però massa diferències de caràcter. Una ciutat, Mèxic DF, i un llarg llistat de poemes, cites, reflexions i desitjos que no impedeixen que el que no pot anar no funcioni.

[@more@]

Qui vam ser és un relat introspectiu, un dietari a la vista de tothom, trufat d’epístoles mai escrites al nòvio perdut. I hi veus l’escriptora de literatura infantil que hi ha al darrere i hi trobes el món oníric de qui estima amb la innocència d’un infant. D’acord, és això, però no comparteixes ni el llenguatge ni el rerefons i passes les pàgines i valores la sinceritat i el to però no t’endus finament res. Definitivament serà que no he nascut per a la narrativa.

 

Valoració: Una vivència amorosa despullada

 

Quant a dav

Molt bé, doncs. Breu biografia del Dav Nascut a inicis dels 70 en la vila de Barcelona. Fill de la immigració aragonesa per part de pare i de la petita burgesia catalana per banda de mare Em duen a un col·legi religiós de Sarrià on no em fan cristià del tot però m\'inoculen alguns valors de cristianisme progre que encara em duren. Volgudament lletraferit, estudio ADE (UB 1996), HUMANITATS (UOC 2003) i ara vaig cap el doctorat de SOCIOLOGIA (UB si tot rutlla 2008). Intento de debò treballar com a gestor en l\'administració pública (Ajuntament de Barcelona) i posteriorment en el món de les ONLs. Ho deixo tot i, com qui diu, me\'n torno al món de la docència primer a l\'escola privada i posteriorment al món universitari (URL) des d\'on segueixo llegint i escrivint. Ara també tombo per la UdG on també faig bolos de profe. Àrees de recerca: l\'ètica professional. Fa ben poc m\'he apuntat al ioga i voldria dir que he reprès el tennis. Per la resta llegeixo, vaig de cines, preparo classes i, quan puc, viatjo al costat de na Mili (tot sovint darrera).
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: “Qui vam ser” (2006)

  1. és el primer cop que us visito i m’alegro de compartir el plaer pels llibres. per això us he creat un enllaç al meu blog literari Tens un racó dalt del món a http://jmtibau.blogspot.com Us convido a fer el mateix i a participar als jocs literaris amb premis inclosos que proposo cada dimecres.
    Salutacions

  2. Qui vam ser és un relat introspectiu, un dietari a la vista de tothom, trufat d’epístoles mai escrites al nòvio perdut.

Els comentaris estan tancats.