Més sobre llibres i llibreries a Lima

No pas gaire lluny de Miguel Dasso, on es troben El Virrey i La Casa Verde, la casualitat ens duu a dues troballes més no identificades fins al moment. Al Óvalo Gutiérrez (óvalo per plaça circumval·lant) a tocar de Comandante Espinar, sorgeixen dues llibreries en aparença menors però amb una considerable col·lecció de llibres. Per al cas de la Librería Época, el fons de literatura i assaig peruans és més que suficient per passar una bona estona triant i remenant. Just al seu costat, la llibreria del Fondo, del conegut segell Fondo de Cultura Económica fundat per exiliats republicans de la nostra guerra. Un veritable magatzem en ciències socials i humanes que res té a envejar a les millors llibreries de Barcelona.

Posats a tastar i no dir que no i amb la lleugera pressió que proporciona l’eficient servei d’aquestes llibreries, compro en la primera un assaig potencialment interessat El Perú fracturado. Formalidad, informalidad y economía delictiva i en la segona una referència bàsica per als estudis socioeconòmics sobre el continent: Las venas abiertas de América Latina, d’Eduardo Galeano (1971). Per acabar d’arrodonir les adquisicions i regals, rebo una crònica del (des)govern de Fujimori, Ojo por ojo; un regal de l’oncle Johnny en forma d’un exemplar del Readers Digest de febrer de 1943 amb capítols del tipus “Conozca como es el soldado japonés”; i un autoregal aconseguit en una botiga d’antiguitats d’Arequipa: Memorias de ultratumba de Chateaubriand (volum II) publicat a Madrid l’any 1849. Aquest darrer per uns sorprenents 40 soles (9 euros).

[@more@]

L’oncle Johnny, lector voraç i experimentat depredador de llibreries de vell de la Sierra Peruana, m’explica com aconseguir obres com aquesta darrera, per les rodalies de Cuzco i encara per una quarta part del preu que jo he pagat. Tant de bo hi hagi una nova oportunitat.

Quant a dav

Molt bé, doncs. Breu biografia del Dav Nascut a inicis dels 70 en la vila de Barcelona. Fill de la immigració aragonesa per part de pare i de la petita burgesia catalana per banda de mare Em duen a un col·legi religiós de Sarrià on no em fan cristià del tot però m\'inoculen alguns valors de cristianisme progre que encara em duren. Volgudament lletraferit, estudio ADE (UB 1996), HUMANITATS (UOC 2003) i ara vaig cap el doctorat de SOCIOLOGIA (UB si tot rutlla 2008). Intento de debò treballar com a gestor en l\'administració pública (Ajuntament de Barcelona) i posteriorment en el món de les ONLs. Ho deixo tot i, com qui diu, me\'n torno al món de la docència primer a l\'escola privada i posteriorment al món universitari (URL) des d\'on segueixo llegint i escrivint. Ara també tombo per la UdG on també faig bolos de profe. Àrees de recerca: l\'ètica professional. Fa ben poc m\'he apuntat al ioga i voldria dir que he reprès el tennis. Per la resta llegeixo, vaig de cines, preparo classes i, quan puc, viatjo al costat de na Mili (tot sovint darrera).
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Més sobre llibres i llibreries a Lima

  1. Truly impressive post about “Més sobre llibres i llibreries a Lima”. Custom Dissertation Writing | Dissertation Writing

  2. last minute wczasy wakacje 2011 egipt tunezja

  3. L’oncle Johnny, lector voraç i experimentat depredador de llibreries de vell de la Sierra Peruana, m’explica com aconseguir obres com aquestacheap mlb jerseys darrera, per les rodalies de Cuzco i encara per una quarta part del preu que jo he pagat. Tant de bo hi hagi una nova oportunitat.

Els comentaris estan tancats.